מרץ 2018 ב-yes דוקו – קבלו את כל הספיישלים והבכורות!

סדרה ישראלית חדשה שצוללת לפרשת רצח מסעירה, סדרה אמריקאית שחוזרת לאחד ממעשי הפשע הידועים בתולדות המדינה, חגיגת סרטי אוכל לפודיז – תראו מה מחכה לכם החודש!

yes

"האזרח ק'", בכורה: ימים ראשון-שלישי, 18.3-20.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

באחר הצהריים של יום חמישי, ה-4/9/97 נשמעו נקישות על דלת ביתו של משה קסטל, נהג מונית ירושלמי שנח באותה עת מול הטלוויזיה. השוטרים שהתפרצו פנימה הודיעו לו כי הוא עצור באשמת רצח כפול. במהלך החיפושים בבית התבררה גם זהות הנרצחים – יגאל דניאל, חברו הטוב של קסטל, ואילן דבש, עובר אורח שנקלע לזירת הרצח בטעות. במשפט, שנפתח כחצי שנה מאוחר יותר, נקבע כי שורת ראיות נסיבתיות מצביעה באופן חד משמעי על קסטל כרוצח, ונגזרו עליו שני מאסרי עולם. הסדרה מעוררת המחשבה "האזרח ק." מתעדת את המאמצים לפתוח מחדש את התיק ולברר את האמת מאחורי סימני השאלה המטרידים התלויים מעל הפרשה. במהלך המסע הבלשי אליו יוצאת הסדרה – מתוך מטרה להבין האם הזעקה של קסטל שכלוא כבר יותר מ-20 שנה היא אכן זעקתו של חף מפשע – מתברר כי הקביעות העובדתיות בתיק רחוקות מלהיות מבוססות. ראיות חדשות שנחשפות במהלך הסדרה, כמו גם נתונים עדכניים על הממצאים בזירה ואיכוני הפלאפון שלא היו זמינים במהלך החקירה  –  הופכים את התיק למקרה מבחן קיצוני של הרשעה ברצח הנסמכת על ראיות נסיבתיות בלבד.

יוצרי הסדרה: אלון מרום ואירית דולב | בימוי: אלון מרום | תחקיר: דנה דירקטור, אלון מרום | צילום: אשר בן יאיר, בעז (יהונתן) יעקוב | עריכה: יותם שאו | עיצוב אמנותי: מירב שחם | מוזיקה: THE FUCKED UP BEAT (NY/USA) הפקה: אירית דולב

מרץ 2018 ב-yes דוקו - קבלו את כל הספיישלים והבכורות!

"בדם קר: הרצח של משפחת קלאטר'", בכורה: ימים ראשון-רביעי, 4.3-7.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

סדרת "פשע אמיתי" חדשה מאת הבמאי ג'ו ברלינג'ר (טרילוגיית "גן עדן אבוד"), שפותחת מחדש את חקירת רצח בני משפחת קאלטר, רצח שזעזע את אמריקה. ספרו פורץ הדרך של הסופר טרומן קפוטה, "בדם קר", יצא לאור ב-1966 ונחשב לאחד הרומנים האמריקאים החשובים שנכתבו במאה העשרים. הספר הביא את סיפורם האמיתי של ארבעת בני משפחת קלאטר מהעיירה הולקומב שבקנזס. ארבעת בני המשפחה נרצחו ב-15 לנובמבר 1959, בשעות בוקר מוקדמות בחוותם.  ריצ'ארד היקוק ופרי סמית' פרצו לביתם של משפחת קלאטר במטרה לשדוד אותו, אך השוד הסתבך כשגילו שהמשפחה נמצאת בבית. שני השודדים החזיקו בהורים הרברט ובוני ובשני ילדיהם ננסי וקניון כבני ערובה, בעודם מחפשים כספת שהיתה אמורה להימצא בבית. לאחר שלא מצאו אותה, הם רצחו באכזריות את כל בני המשפחה.  זוג העבריינים נתפס על ידי הרשויות כחודש מאוחר יותר, הם נשפטו והוצאו להורג בתלייה בשנת 1965.

טרומן קפוטה, כותב הספר, היה בין העיתונאים שסיקרו את הפרשה והיחיד שזכה לראיין את פרי סמית' לפני ההוצאה להורג. בספרו  הוא מתאר את שלבי חקירת הרצח, כשנה לאחר שהרוצחים הוצאו להורג. הספר זכה לשבחים על הדרך המיוחדת שבה בחר קפוטה לתאר את פרטי החקירה. בהמשך עובד הספר גם לשלושה סרטי קולנוע ומיני סדרה טלוויזיונית.

כעת, 51 שנה לאחר צאת הספר, החלו להתעורר ספקות לגבי האותנטיות שלו. הבמאי המוערך, ג'ו ברלינג'ר, זוכה פרסי האמי והפיבודי ומועמד לאוסקר® (במאי טרילוגיית סרטי "גן העדן האבוד") חושף בסדרה מידע  חדש לגבי הרוצחים, שהוסתר במשך שנים, מעלה ספקות באמיתות של רב המכר המפורסם של טרומן קפוטה, מביא לראשונה את קולם של בני משפחת ההרוגים ועוסק בהשפעה הרחבה שהיתה לרומן הכתוב ולסיפור הרצח על התרבות האמריקאית.

ברוכים הבאים לשבוע הקולינארי של השנה – מה-11.3 ועד ה-17.3 – ערוץ yes דוקו ישדר 7 ימים של סרטים בינלאומיים מלאי השראה ומעוררי תיאבון לצד סרטים העוסקים בשאלה מה נאכל בעתיד (אחרי שנצוד את כל מאגרי האוכל בעולם…).  

"משוגעים על ראמן" בכורה: יום שני, 12.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

כל מה שלא ידעתם על ראמן והתביישתם לשאול. זה לא סוד שיפן הפכה כבר מזמן ל"אומת הראמן". התשוקה של היפנים אל מרק הבשר העשיר עם הנודלס חצתה לגמרי את גבול ההיגיון. בעיניהם, הראמן נחשב לא רק ל"אוכל מנחם". השילוב המדויק בהרכבת מרק הבשר והנודלס הוא יצירת אמנות של ממש.

הסרט, מעורר התיאבון, מלווה במשך 15 חודשים את השף היפני, אוסמו טומיטה, אשף הראמן המוביל ביפן ואת מעריציו. טומיטה מכניס אותנו אל המטבח שלו, חושף בפנינו את המתכונים ואת הפילוסופיה שמאחורי הטעם. הוא מציג לנו, צעד אחר צעד, את תהליך הכנת הראמן – מהביקור בחנויות האהובות עליו, התורים להשגת חומרי הגלם מהמעלה הראשונה, דרך שלבי הכנת המרק והנודלס המושלמים וסצנות של מאחורי הקלעים במסעדה המפורסמת שלו, שחוגגת כבר עשור. כשהוא מחליט ליצור את מנת הראמן הטובה בעולם, מנה של פעם בחיים – הוא הופך ל"רוק סטאר". מעריצים עומדים בתור במשך ימים כדי לזכות בכרטיס הנחשף לארוחה, שתהווה השראה לדורות הבאים.

"סיורי הפיצה של סקוט", בכורה: יום שישי, 16.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

על האיש, שלקח את האובססיה שלו לפיצה צעד אחד קדימה. סקוט ווינר הוא "פיצולוג" – מומחה בעל שם עולמי לפיצות. הוא יודע עליהן הכל, אוכל אותן מדי יום, שופט בתחרויות פיצה, כותב טור חודשי במגזין "Pizza Today" ומחזיק בשיא גינס עם אוסף של 1300 קופסאות פיצה מרחבי  העולם. אך התשוקה שלו למאכל האיטלקי לא מסתיימת בכך – "סיורי הפיצה של סקוט" ברחובות העיר ניו יורק הפכו מזמן לשם דבר ועשרות אלפי אנשים כבר לקחו בהם חלק. הסיור של סקוט כולל ביקור במיטב הפיצריות, הסברים מפורטים על ההיסטוריה של הפיצה ועל המקומות המובילים בהכנתה בניו יורק לצד הנחיות מדויקות לאכילת פיצה – כמו  הזווית שבה יש להכניס אותה לפה והטמפרטורה בה צריכה להיות הגבינה המותכת ברגע האכילה. סרט משעשע ומסקרן, שבסיומו לא תוכלו להימנע מהזמנת פיצה…

Scott's Pizza Tours – Trailer from NOTICE PICTURES on Vimeo.

"אלה ברנאן: מפקדת השולחן", בכורה: יום ראשון, 11.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

סיפורה של האישה שהפכה את ה"אוכל הדרומי" לסיפור הצלחה בעולם הקולינרי של ימינו.  כשאלה ברנאן עוד היתה נערה בשנות ה-40 בניו אורלינס, עולם המסעדות המקומי גלגל לא יותר ממיליון דולר. כיום מגלגלים עסקי המזון במדינה יותר ממיליארד דולר, והרבה בזכותה. באותה תקופה היו בניו יורק בעיקר מסעדות צרפתיות. משפחתה של ברנאן מחליטה לשפץ בנין ישן ולפתוח בו את מסעדת Brennan's – מסעדה בסגנון הדרומי של ניו אורלינס. המסעדה מציגה לראשונה ארוחות בוקר מפנקות עם סוגים שונים של ביצים, את הקינוח המפורסם של בננות מקורמלות עם גלידה (ה-Bananas Foster""), בראנצ'ים על רקע מוזיקת ג'אז ומנות קריאוליות יוצאות דופן. לאחר שאחיה נפטר היא תופסת את הפיקוד ומתחילה לנהל בעצמה את המסעדה המצליחה. עם ההצלחה באה ההתרחבות – ולמשפחה יש כיום 17 מסעדות ברחבי ארה"ב, כשהמפורסמת בהם היא ה"Commander's Palace" בניו אורלינס.

הצלחתה של ברנאן מביאה איתה גם אירוח בתוכניות טלוויזיה ובכך היא הופכת למייסדת של תופעת ה"שפים סלבריטאים", שגם היא פופולארית עד היום. הבמאית, לסלי איוורקס, שהיתה מועמדת לאוסקר® ולאמי® ("The Pixar Movie") מציגה בסרט שלפנינו ראיונות עם שפים מוכרים, בני משפחה ועם ברנאן עצמה (בגיל 91) לצד קטעי ארכיון נדירים מהתקופות השונות. כל אלה מביאים את סיפורה יוצא הדופן של ברנאן – סיפור אינטימי על אישה שהצליחה לשבור את החומות שבהן גדלה ולהשאיר חותם ענק על התרבות הקולינרית של ימינו.

Ella Brennan: Commanding the Table Trailer from Iwerks & Co. on Vimeo.

"42 גרם", בכורה: יום שלישי, 13.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

התהוותו ונפילתו של אייקון קולינרי אחרי שעבד במיטב המסעדות בעולם, השף ג'ק בייקלהפט, מתקשה למצוא מטבח משל עצמו. הוא מחליט לפתוח עם אשתו, אלכסה, מסעדה מחתרתית בביתם לפודי'ז מכל העולם ובה הוא מבשל תפריט בן 15 מנות ל-10 אנשים בלבד. חוויה יוצאת דופן: טעמים חדשים לצד כלים מלוכלכים, ששוכבים בכיור הבית. לאחר שנה, בעקבות הצלחת המקום, פותחים השניים את מסעדת – "42 גרם" בשיקגו. הסרט עוקב אחרי ג'ק ואישתו בתהליך ההקמה – מפיתוח התפריטים, גיבוש צוות העובדים, עיצוב המקום, לצד המשברים שמתחילים לצוץ בחיי הנישואין. המסעדה המצליחה שואבת מהם כוחות רבים והיא אכן זוכה, בסופו של דבר, ל-2 כוכבי מישלן אך החלום האמריקאי לא אורך זמן רב.

"דגים על צלחתי",  בכורה: יום רביעי, 14.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

מה יקרה לנו אם נאכל דגים בכל ארוחה במשך שנה?  ארגון הבריאות העולמי ממליץ לנו לאכול דגים ופירות ים לפחות פעמיים בשבוע. העיתונאי והסופר פול גרינברג (Four Fish; American Catch) לוקח את ההמלצה צעד אחד קדימה ומחליט לערוך ניסוי על עצמו – לאכול במשך שנה שלמה דגים בכל ארוחה. אחרי שנה מתבררות התוצאות המפתיעות… ביחד עם אכילת הדגים היומיומית, הוא יוצא למסע מרתק ברחבי העולם כדי להוכיח לנו שצריכת הדגים המוגזמת שלנו מביאה להכחדתם ומציג פתרונות חדשים, עדיין בשלבים ראשוניים, לבעיה האקולוגית. לשם כך הוא נוסע לנורבגיה לסיור בחוות דגים מודרניות, לפרו, המקום בו נמצאת תעשיית הדייג הגדולה בעולם, לאלסקה – המדינה בה ניצודים 200 מיליון דגי סלמון בשנה ולקונטיקט, היכן שמתקיימת תכנית חדשה לגידול דגים באוקיינוס.סרט חובה דוקומנטרי לכל מי שדואג לבריאותו ולבריאות כדור הארץ.

"השפית וכוכב המישלן", יום רביעי, 14.3, בשעה 21:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

המסע המפרך של שפית צעירה אל כוכב המישלן הנכסף. מסעדת "אלכסנדר" בבריסל כבר זכתה בעבר בכוכב מישלן אחד עם השף הקודם אך כעת מצטרפת למסעדה השפית הצעירה איזבל ארפין והיא יודעת שרק כוכב מישלן משלה יוכל להציל אותה. הסרט שלפנינו מלווה אותה ואת אנקה פטרסקו, בעלת המסעדה, בחודשים שלפני ההכרזה על כוכב המישלן ואחריה. סיפור צמיחתה של אישה מוכשרת, שמשרה סביבה המון אנרגיות חיוביות, בעולם הגסטרונומי הגברי והכוחני.

מרץ 2018 ב-yes דוקו - קבלו את כל הספיישלים והבכורות!

"מבוזבז"! בכורה ב-VOD מה-24.2 ושידור בערוץ ביום חמישי, 15.3, בשעה 22:00

כמה אוכל אנחנו מבזבזים. 80% מהמים בעולם, 40% מהאדמות ו-10% מהאנרגיה העולמית משמשים לגידול האוכל שאנו אוכלים, ועדיין מדי שנה 1.3 מיליארד טון של אוכל מושלך לפח. למעשה, שליש מהאוכל שמיוצר בעולם מושמד עוד לפני שהוא מגיע לצלחת.

הסרט הדוקו-אקטיביסטי "מבוזבז!", בהפקתו של השף המפורסם אנתוני בורדיין,  שם במרכז הבמה את הנושא הבוער של האוכל המבוזבז. הסרט לא רק מתמקד בבעיה אלא גם מציע פתרונות לצריכה נכונה של אוכל ולשינויים שאנו יכולים לבצע בעצמנו בשרשרת הכנת המזון  כדי לשמור על הקיימות של מערכת המזון העולמית. בסרט משתתפים מיטב השפים מהעולם, שעובדים בגישה הטרנדית של "Nose to Tale" (ניצול מקסימלי של המוצרים), בינהם, בורדיין, דן ברבר, מריו בטאלי, מאסימו בוטורה ואחרים. הם מראים לנו איך אפשר ליצור מנות טעימות, יפות ונדיבות גם מחומרים שנחשבים ל"שאריות" (כמו לדוגמא מנות של "בויאבז" ו"פרושוטו", שבעצם נוצרו מחומרים שהושלכו הצידה). את הסרט ביימו הבמאיות והמפיקות אנה צ'אי ונרי קי, זוכות פרסי האמי® והפיבודי® על הסדרה "The Mind of a Chef" .

"אוכל 3.0",  בכורה: ימים א'-ג', 11.3-13.3, בשעה 21:10 ב-yes דוקו וב-yesVOD

המרוץ המטורף להאכלת 10 מיליארד אנשים. בהתחשב בהרגלי האכילה הבזבזניים שלנו, כולנו מודעים לכך שבקרוב מאד כדור הארץ לא יוכל לספק עוד מספיק אוכל לכל תושביו.  אז מהם הפתרונות שיכולים לעזור לנו להתמודד עם האתגר הזה? המיני סדרה "אוכל 3.0" מספקת לכך תשובות  ומציגה, בשלושה חלקים, את המרוץ הטכנולוגי, החקלאי והגנטי לפתרון האכלת תושבי כדור הארץ בעתיד.

בפרק הראשון עוסקת הסדרה בייצור של אוכל טכנולוגי מהונדס ובחברות בעמק הסיליקון שכבר עובדות על פיתוחי אוכל כמו – ביצים, שרימפס ובשר סינטטיים. (גם גוגל ופייסבוק כבר מעורבות, כמובן, במרוץ הזה). הפרק השני יעסוק בפתרונות מכיוון האוכל הביולוגי – הוא יביא את הפיתוחים האחרונים של החקלאות המהונדסת ויציג לנו מה יהיו הרגלי האכילה של העתיד. והפרק האחרון בסדרה יעסוק ב-Frankenfood (אוכל שעבר שינוי גנטי) ובפיתוח של חקלאות טרנס-גנטית, שתסייע לנו לגדל את האוכל של המחר.

מרץ 2018 ב-yes דוקו - קבלו את כל הספיישלים והבכורות!

"מסעדות נסתרות", בכורה: ימים א'-ד',11.3-14.3, בשעה 20:20 ב-yes דוקו וב-yesVOD

מסע בעקבות המסעדות הנסתרות של אנגליה. מהפכת האוכל האמיתית החלה עם פתיחתן של מסעדות קטנות, שקטות, שלא זוכות לפרסום, במקומות רחוקים ויוצאי דופן שכדי להגיע אליהן נדרשת עבודת בילוש מעמיקה. השף המצליח, מישל רו ג'וניור, שמנהל את המסעדה המפורסמת "לה גאברוש" (Le Gavroche), המחזיקה בשני כוכבי מישלן, יוצא בסדרה החדשה "מסעדות נסתרות" למסע חיפוש אחר אותן מסעדות נחבאות אל הכלים, לומד מבעליהן על המרכיבים להצלחה ומקבל השראה לעבודתו שלו. במקביל, הוא מציג את המסעדה הנסתרת שלו  – The Oast House – אותה הוא פותח באסם משופץ בקנט, מחוז ילדותו. שם הוא יגיש ל-18 סועדים מנות פשוטות המביאות את סגנונו האישי. בכל פרק יבשל מול המצלמה תפריט בן שלוש מנות למסעדה, בהשראת המסעדות הנסתרות שפגש בפרק.

פרקי הסדרה:

פרק 1: השף מישל רו ג'וניור והשף פרדי בירד מוצאים ארוחות מסוגננות במסעדה הממוקמת בתוך פסל ענק, במסעדה שנמצאת על רפסודה באמצע הים ובמסעדה בתוך אוטובוס שנוסעת אל הלקוחות.

פרק 2: השף מישל רו ג'וניור מוצא אוכל מצוין במסעדה הממוקמת בתוך צריף קטן על חוף הים, במסעדה שנבנתה בתוך מכולה ענקית ששימשה בעבר למשלוחים בים ומסעדה על אחד מבתי-העץ הגדולים בעולם.

פרק 3: השף מישל רו  ג'וניור פונה מזרחה ומוצא ארוחה טעימה במסעדה בתוך מחסן גינה, בעוד השף פרדי בירד פוגש זוג לונדוני שרוצה להפוך דוברה למסעדה.

פרק 4: השף מישל רו ג'וניור מוצא אוכל טעים אצל כוח צבאי הנמצא בלב ים והשף בירד מגלה מסעדה שממוקמת בחלק האחורי של ואן מסוג סיטרואן.

מרץ 2018 ב-yes דוקו - קבלו את כל הספיישלים והבכורות!

"ארתור מילר: מחזה חייו",  בכורה: מיום שלישי, 20.3 ב-yesVOD וביום שני, 26.3, בשעה 22:00

הבמאית רבקה מילר, ביתו של הסופר ארתור מילר, משרטטת דיוקן דוקומנטרי ייחודי של אביה. ארתור אשר מילר, מגדולי המחזאים בארה"ב בכל הזמנים ("כולם היו בני") וחתן פרס פוליצר למחזאות (על "מותו של סוכן") התפרסם בזכות האמירה החברתית החריפה והנוקבת במחזותיו.

ביתו, רבקה מילר, היא סופרת, תסריטאית ובמאית, ביתה של הצלמת אינגה מוראת, ויצירותיה ("הרומן של מגי", "חייה הפרטיים של פיפה לי") עוסקות בשאלה של זהות  והגדרה עצמית. כעת נפגשים השניים בסרט דוקומנטרי ייחודי שביימה הבת על אביה. בעזרת צילומי ראיונות מאולתרים, שצילמה אותו לאורך השנים בביתם, היא מביאה את סיפור חייו, את רוח תקופתו ואת התובנות המיוחדות שלו.

התיעוד יוצא הדופן של המחזאי היהודי-אמריקאי מציג בפנינו דמות שונה לגמרי מהדמות הציבורית שנחשפה לקהל. סיפור חייו של אדם בצל טרגדיית מותה של השחקנית מרלין מונרו, אשתו השנייה, והרדיפה אחריו לאחר פרסום המחזה "צייד המכשפות", מבט מרענן על הצלחה וכישלון, וחשבון נפש כנה על שבריריותם של החיים. מחווה של אמן אחד לאמן אחר: אמן שלקח חלק מרכזי בעיצוב התרבות של ארה"ב במאה ה-20.

"חנוט אותי!",  בכורה: יום חמישי, 22.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

מסע מצמרר והזוי אל מאחורי הקלעים של תעשיית חניטת הגופות באמריקה. בתקופה הויקטוריאנית היה נהוג לחנוט גופות ולעצב אותם כך שיראו כאילו המתים עדיין בחיים. למרבה הפלא, בדיוק כשהיה נראה שהמנהג הזה חלף מן העולם, הוא התעורר שוב לתחייה, בעיקר בפורטו ריקו ובארה"ב.

בסרט הדוקו-שוק שלפנינו יוצא ג'ון האריס, הבעלים של בית הלוויות המשפחתי – T Cribb & Sons , ואחד מהמעצבים המובילים של תעשיית הלוויות המפוארות בבריטניה לפורטו ריקו, כדי לנסות ולהבין למה משפחות בוחרות לחגוג את מות יקיריהם בדרך כל כך לא שגרתית. מסצנת ג'אז שבמרכזה המנוח עומד ניצב על הבמה, דרך דיווה הישובה על ספסל בין פרחים ועד אופנוען שגופתו מונחת על אופנוע ומובאת כך לקבורה. בעזרת אנשי המקצוע הוא חושף את הטכניקות השונות של החניטה, ביניהן הסוד שמאחורי השארת העיניים פקוחות ותוהה האם יש סיכוי שגם הבריטים יאמצו בקרוב את מנהג "החייאת המתים".

 

"מיליציה אמריקאית",  בכורה: יום שלישי, 27.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

 ב-2 בינואר 2016 קבוצת חוואים חמושים, בהנהגת אמון בנדי, חוואי בן 40, משתלטת על מבנה פדרלי שנמצא בשמורת טבע במחוז מאלהר באורגון. הרקע להשתלטות הוא החלטת בית המשפט להאריך את תקופת מאסרם של שני חוואים שהציתו שטח פדרלי וסרבו למסור את חוותם לממשל. בנדי יוצא בקריאה לכל הציבור האמריקאי שתומך בפעולות אנטי-ממשלתיות להגיע חמוש למקום ולהצטרף אליהם למחאה נגד השתלטות המדינה על קרקעות ציבוריות. הקבוצה "אזרחים למען חופש חוקתי", שכללה עשרות חוואים ופעילים אנטי ממשלתיים פעלו במטרה למשוך תשומת לב ציבורית כלפי מה שהגדירו כהשתלטות של הממשל הפדרלי על הזכות שלהם להתפרנס והזהירו שיפעלו באלימות כלפי כל ניסיון של המשטרה לפרוץ לשטח ה"כבוש".

הסרט "מיליציה אמריקאית" מביא גישה חסרת תקדים לסיפור ההשתלטות של קבוצת המיליציה ולמשבר העמוק שנוצר בעקבותיו. השתלשלות אירועים קשה בשמורה נידחת, שמרמזת לא מעט על האקלים הפוליטי הנוכחי שקיים כיום בארה"ב.

"בת 20, נראית 60", בכורה: יום חמישי, 29.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

זארה הרטשורן סובלת מהמחלה התורשתית הנדירה – Cutis Laxa. היא רק בת 20 אך נראית בשנות ה-60 לחייה. הסימפטומים המרכזיים של המחלה הם הזדקנות מוקדמת – העור מאבד את האלסטיות שלו, השיער נושר ומתרחשת פגיעה בעצמות השלד. הסרט שלפנינו מביא את סיפורה של זארה, מלווה אותה בחיי היומיום ומציג את ההתמודדויות הניצבות בפניה. המראה הבוגר אמנם נותן לה יתרון בכמה תחומים אך יחד עם זאת היא נאלצת להתמודד גם עם דחייה חברתית ופגיעה קשה בבריאות. אימה של זארה, שסובלת גם היא מהמחלה התורשתית הנדירה, נוסעת איתה כעת לסדרת בדיקות מקיפה בארה"ב כדי לבדוק אפשרויות לטיפולים ניסיוניים ולבחון את האופציה שזארה תעבור ניתוח מתיחת פנים, על אף גילה הצעיר.

מרץ 2018 ב-yes דוקו - קבלו את כל הספיישלים והבכורות!

"גארי שנדלינג: יומני הזן", בכורה: ימים שלישי ורביעי, 27.3-28.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD

במאי הקומדיות ג'ד אפאטו ("בתול בן 40" "הדייט שתקע אותי", הסדרה "Inside Comedy") מביא בסרט בן 2 חלקים את סיפור חייו של חברו הטוב, הקומיקאי הגדול, גארי שנדלינג, שהלך לעולמו ב-24 במרץ 2016. הדוקו רחב היריעה משלב ראיונות עם יותר מ-40 מבני משפחתו וחבריו של הקומיקאי המצליח, ביניהם  – ג'יימס ל. ברוקס, ג'ים קארי, סשה ברון כהן, קונאן אובריאן, ג'יי לנו, ג'רי סיינפלד, שרה סילברמן, בוב סאגט ורבים אחרים.

לצידם, תיעוד קומי, שובה-לב, של יותר מ-40 שנות הופעה בטלוויזיה, ראיונות אישיים עם הקומיקאי, קטעי וידאו ביתיים שטרם נראו, קלטות אודיו שטרם נשמעו, טקסטים אישיים שכתב ביומנו וכתבות בעיתונות שנעשו עליו לאורך השנים. כל אלה חושפים בסרט מרתק את המוח המבריק של שנדלינג ואת הנשמה חסרת המנוח שהיתה לו.

 

תגיות:

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *