מיקרושף: המבורגר

אתם לא צריכים ללכת למסעדה כדי ליהנות מהמבורגר איכותי. הנה מתכון להמבורגר עסיסי וטעים שאפשר להכין בבית, ולא תאמינו עד כמה זה קל. רגע לפני שניגשים למתכון, אז מה הסוד של ההמבורגר המושלם?

yes

בחירת הבשר – תערובת הבשר תקבע איזה המבורגר נקבל – יבש או עסיסי, מלא טעם או תפל. נתחיל בסוג הבשר. המבורגר מסורתי מכינים מבשר בקר. קיימות אינספור תערובות בשר שונות, אבל בכולן העיקרון זהה: שילוב נתחים שמנים עם נתחים רזים וזיווג בין נתחים עם מרקמים וטעמים שונים. את קיצוץ הבשר עושים ביד ולא במכונה (מדובר על המבורגר ביתי ולא של מסעדה). תיבול – רק מלח ופלפל ורק בסוף כשכבר יש לנו קציצה. ללוש את הבשר לא יותר מידי ולא פחות מידי. כחצי דקה, כך שהוא יתאחד אבל לא יתקשה. קציצות דקות מטגנים. קציצות עבות אופים 20-30 דקות ואז צורבים במהירות על המחבת. עכשיו אתם בטוח רעבים? אז המתכון מחכה לכם ממש מתחת לתמונה! בתאבון!

6

המבורגר וטבעות בצל
1 קג בשר טחון, בקשו מהקצב 70% בשר 30% שומן
2 בצלים גדולים מטוגנים
3 כפיות מלח
כפית פלפל שחור טחון
לחמנית המבורגר
חסה
עגבניה
קטשופ
מיונז
מסדרים ברינג את הצורה הרצויה ומטגנים כ-5 דק מכל צד לקבלת עשייה נכונה,
מסדרים את הלחמניה עם הרטבים והירקות ומחכים לקציצה
לטבעות בצל
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
שמן לטיגון
1 כוסות קמח לבן
1/2-3/4בקבוק בירה לבנה
ביצה אחת
3 כפות שמן זית
מלח
3/4 כפית פלפל שחור
לשים היטב את העיסה עד לקבלת מרקם דביק ואחיד.
מפרידים את הבצל כך שכל 2 טבעות בצל יהיו צמודות, מעבירים בבלילה ומכניסים לשמן החם

התכנית "מיקרושף" משודרת בכל יום א' – ד' בשעה 14:45 בערוץ yes kidz

תגיות:

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *